torsdag 22 april 2010

Dubbla priset!!

Att köpa kök på elektrolux kostar dubbelt så mycket som på IKEA!!!? Helt sjukt! Visst förstod jag att det var dyrare, men jag trodde typ 20-30% dyrare, max!!! Då är det dessutom inga vitvaror inräknade, så det är inte de som gör skillnaden! Nu är planen IKEA-kök + vitvaror med kvalitet!! Då håller vi oss inom budgeten!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är sjukt dyrt att renovera kök, sjukt dyrt! Man får ju nästan räkna med att vitvarorna blir lika dyra som hela köket. Diskhoar och fläktar är det sinnessjuka priser på.. fast kanske bättre på IKEA iaf. Sedan är det så mycket "extra".. typ ben, socklar, blandare , kakel/glasskivor.., ja listan kan göras hur lång som helst. Men kul är det ju!!

Lina sa...

Jo, det är mycket!! Men kul när det är klart! Just nu så ser det ut som att vitvaror (om man även räknar in diskbänken och fläkt där) kostar mycket mycket mer än själva köket!? ..dvs det vi inte ska köpa från IKEA... kanske blir bänkskivor från annat ställe också, har hört dåligt om IKEAs..

Vart köpte ni kök ifrån? Nöjda?

Anonym sa...

Vi köpte kök från Kvik. Men inte vitvaror och fläktkåpa. För oss blev det ungefär lika mycket pengar för själva köket och vitvarorna - men då lyckades vi få ett jättebra pris på fläktkåpa och kampanjpris på induktionshäll+varmluftsugn. Man får ju räkna med att det blir nästan 100tusen totalt. Även om man köper från IKEA så blir det snabbt mycket pengar. Sedan är det ju golv, tapet, lister, kontaktuttag, el-installation och allt annat också. Usch, det är skönt när det är klart ja..!

Jättenöjda, förutom att vad-heter-det.., lådfästanordningen (?) på vissa har krånglat. Men de har vi fått byta ut (utan extra kostnad och sedan har det funkat) Sedan försökte de sälja på oss en massa låd och skåpinredning, vilket var jättemycket dyrare än hos andra. Det slutade med att vi endast köpte en skyddsmatta till diskbänksskåpet från dem. IKEA har ju jättebra skyddsmatta till skåp och lådor, enda nackdelen är att man måste skära till dem på egen hand vilket blir tröttsamt efter ett trettiotal..

Har också hört att IKEAs bänkskivor är av betydligt sämre kvalitet så det gör ni säkert rätt i.

Lina sa...

Jo, köket kommer att gå på cirkus 100 totalt (+ att vi ska lägga in golvvärme eftrsom att vi måste bort med två element). Vilket ju verkar vara "billigt", eller vad man får räkna med för ett kök om man kollar på alternativ. Vad vi fått höra av snickare osv är att stommar och luckor inte har speciell kvalitetsskillnad olika tillverkare emellan, utan det är väl mer vad man vill ha för luckor och storlekar på stommar som avgör vart man köper.. Sen vitvaror är det stor kvalitetsskillnad på! Och ska man väl köpa och bo ett tag så är det ju lika bra och köpa det som håller!

Kul att ni är nöjda! Jo, jag LÄNGTAR till dess vi är klara.. känns som att det är en evighet dit! ;)