tisdag 12 april 2011

Det som göms i snö...

... kommer fram i tö!

Vår gård är ett sådant exempel. Under vintern har det sett okej ut, men nu när snötäcket sakta tinar bort och försvinner avslöjas sanningen. Baksidan skulle nog kunna misstas för ett slagfält, halvt uppgrävt, sten och jord om vartannat, trädgårdsplattor som inte ligger där de ska. Vi har en del att göra i vår och sommar kan man säga. Det mest akuta är väl kanske att se till att det före detta potatislandet (det nuvarande slagfältet) som upptar en tredjedel av gården, blir gräsmatta. Förra sommaren var det en äng, en äng av ogräs. Det såg inte bra ut, och oj vad det skräpade...

Odla mjölkört?

Jordgubbslandet måste ju dock få vara kvar... men då behöver det flyttas, och kanske minskas lite.. Skörden var otroligt bra så det hoppas vi fortsätter, trots att vi flyttar plantorna.


Sen finns det ju hur mycket som helst att göra, men det och bredda uppfarten är nog prioritet. Ta ner ett staket, flytta om lite växter och plantera buskar kommer nog även att göras.

Drömmen om en altan får nog vänta till nästa år...

2 kommentarer:

Anna sa...

Så roligt att pyssla ute! Vi har ju aldrig sett vår tomt utan snö så vi väntar med spänning på att all snö ska försvinna. har dock förstått på grannen att vi har en del jobb framför oss om vi vill ha en okej gräsmatta istället för en lervälling med diverse spontant planterade buskar här och där... :S Om ni vill sälja några jordgubbsplantor så köper vi gärna... :) Planen är att gräva upp det mesta, så om grässmattan och göra ett litet trädgårdsland (alt pallkragar) och plantera någon bärbuske. Jag riktigt längtar! :)

Lina sa...

Jag hör av mig när projektet börjar, då vet jag hur det blir och hur många som blir över, de är riktigt stora och fina!! :)

Spännande! Det var lite samma för oss förra året, och det var mycket värre än vi trott tyvärr... Mitt intresse för trädgård är väl inte så stort, så nog hade det varit trevligt om förra ägarens hade varit större... och inte bara för potatis och jordgubbar!?? Men å andra sidan kan det bara bli bättre och sen får vi ju börja helt från början och göra som vi vill... om man ska se det positivt! ;) För oss blir det nog att ta bort hela landet, just nu är det mitt på gården, flytta och göra jordgubbsland någon annan stans + pallkragar eller ett mini-land för sallad osv! :) Lycka till!