fredag 9 mars 2012

Daimglass




Godaste Daimglassen!
4-6 portioner
Det här behöver du:

4 äggulor
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker (1/4 tsk vaniljpulver)
4 dl vispgrädde
2 dubbla Daim ca 100 g
GÖR SÅHÄR:
Vispa äggulor, socker, vaniljsocker och sirap med elvisp ca 4-5 minuter till en vit och fluffig smet. Vispa grädden för sig och finhacka Daimen. Blanda samman äggulesmet, grädde och Daimhack. Häll smeten i en stor form, jag använder en sockerkaksform. Ställ in i frysen. Rör med jämna mellanrum (räcker med någon gång, inte änns det är ett måste) i ca 4 timmar tills glassen har rätt konsistens. Ät och njut!



Oj en liten tjuvsmskare som passar på...




Äkta vaniljpulver! Galet gott! Rekomenderar alla att testa det, finns på Ica, dyrt men drygt! ;)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: