fredag 16 december 2011

Gosaker

www.linneasskafferi.se

För någon vecka sedan testade jag att göra den här glassen, den blev grym! Hur enkel som helst att göra dessutom. Grädde, kondenserad mjölk, jordnötter och choklad är allt man behöver. Kanske inte den nyttigaste glassen men, nyttigt är inte alltid bäst!

Appropå nyttig... Dagens hemmaaktiviteter har bestått av att baka pizza och saffransbullar. De ni! Det är sånt som kan hända när man slutar lite tidigare på fredagar.

Dagens middag



4 kommentarer:

Sofia sa...

Jag funderar på att göra den där glassen. Vad tror du om att skippa jordnötterna? Och tror du en sats räcker till tio pers? Vad hade du för choklad? Jag har aldrig gjort glass förut, kul!

Lina sa...

Tror att den blir god med andra smaksättningar också!! :) smakar som en god gräddglass "naturell". Köp chokladdroppar det är inte så mycket dyrare än vanlig choklad och känns mycket lyxigare tycker jag! ;) kan nog smaksättas med lite allt möjligt, en bra och enkel bas. Det beror på hur mycket alla äter! ;) blev en full form så kanske lite för tio pers... ;)

Sofia sa...

Jag köpte mörk blockchoklad, det får gå! Men jag tyckte burken men kondenserad mjölk var så himla liten!? Ska den va det? Alltså typ som en halv vanlig konservburk? Och jag antar att man ska använda den sockrade mjölken och inte den osockrade..? Jag ska på knytkalas och vi är tio pers, men jag tänker fan det får räcka med en sats på ett knytis!

Lina sa...

Ja men då räcker det nog! ;) burken är liten, visste inte att det fanns olika, men den är väldigt söt så det blev nog rätt! Lycka till!!